onsdag den 23. oktober 2013

Biotob 6 Opgave

Mange børn interesserer sig for vejret, måne, sol, skyer men også regn. Hvor kommer regnen fra, hvir meget regn falder der i løbet af en regnvejrsdag osv.

Som pædagog skal man kunne svare på mange spørgsmål, eller i hvertfald have mulighed for at kunne finde ud af svaret og derefter svare på det. I denne opgave har jeg som skrevet tidligere tænkt mig at lave en hjemmelavet regnvejrsmåler og måle regnen.

For at få koblet lidt historie på, så børn bliver mere interesseret i det, vælger jeg at snakke lidt om skyer samtidig. Ved hjælp af skyer, er det mange gange muligt at se hvornår regnen kommer. eksempel nedenunder viser et par forskellige skyer og ved hjælp af tegningen, kan man lave det om til aktivitet, nemlig at se hvilke skyer der er på himlen idag.

http://www.skoven-i-skolen.dk/default.asp?m=17&a=2064

Til den aktivitet kan man dermed så lave regnvejrsmåler og sætte den et sted udenfor i institutionen og finde ud af præcis hvor meget det regner i løbet af en uge fx.

Det kan gøre ved simpelthen at tage en plastflaske og skære den over på midten, sætte streger ved hjælp af lineal og sætte den i jorden. Se billeder nedenfor:







Det er en god aktivitet som alle børn kan være med til og vil synes er interessant. Det er i hvertfald en ting jeg vil afprøve i min 3. praktik.



mandag den 14. oktober 2013

Jord til bord - Mælkeprodukt

Så har jeg været i gang med at lave 2 ting

  • Tykmælk
  • Smøreost
Jeg afprøvede også Tykmælksost, men desværre så fejlede denne del. Det blev i hvertfald ikke til ost, men forblev tykmælk.

Smøreosten blev krydret, men synes ikke lige helt det var mig. Men jeg vil prøve at gøre det igen en anden gang.

Tykmælk


   
Det færdige resultat

Så skulle smøreosten afprøves:



Færdige resultat

tirsdag den 8. oktober 2013

Biotop 6 - Naturfænomener

 Regnvejresmåler



Dette er en professionel regnvejrsmåler - min vil dog være hjemmelavet



 I min biotop 6 opgave har jeg valgt at vil måle regndråber - hvor meget regn der kommer over 14 dage her i oktober og vil gøre det igen i november.

Jeg snakker meget med børnene omkring efteråret og at det som regel betyder mere regn og at det bliver gråt udenfor. I den forbindelse vil jeg lave en regnvejrsmåler, for at kunne dokumentere om der er stor forskel på hvor meget regn der falder i Oktober samt de samme uger i november.

For at børn for en forståelse for netop dette projekt, er det vigtigt at de er med til at lave den, men lige så meget at de er med til at sætte den ud. Det vil blive en sport for dem, at se hvor meget regn der er faldet om natten og eventuel sammenligne dagene. Børnehavebørn er nysgerrige, og dem jeg kender inkl. mine egne børn er glade for naturen og et sådan projekt ville helt sikker være et hit.

Billeder kommer i løbet af ugen, det er meningen at målerne skal står i jorden fra på torsdag.

Hilsen Cecilia

onsdag den 2. oktober 2013

Opfølgning på biptop 5 opgave

Nu har vi i weekenden endelig fået lov at sætte fut i bålet jeg gerne vil lave.

Jeg havde derfor til bålet lavet en masse dej, så vi havde mulighed for at lave snobrød sammen med ungerne.
Vi havde et kæmpe bål, så vi skulle hele tiden være obs på at sikkerheden var i orden og at børnene ikke kom alt for tæt på.

Hvis man skulle lave dette i en børnehave så vil det være en fordel at lave et mindre bål, da det derved ikke ville tage så lang tid at brænde ned til at man kan begynde med snobrød, men lige så vel fordi at man derved har mulighed for bedre at kunne sidde rundt om og have alle børn i fokus.

Men vi havde et stort bål, da der var en masse der skulle brændes af.


Det interessante ved denne opgave med at lave bål, var at vi samtidig fandt en masse dyr undervejs, som mine drenge synes var yderst interessant. Og det ville også have været en fantastisk oplevelse for en institution at lave sådan noget.
Vi fandt blandt andet mus, tudse og en masse små bitte frøer. Ungerne fik selvfølgelig lov at holde frøerne i hånden og de var med til at lægge musene og frøerne ned i en træstup, så de kunne gemme sig. Det resulterede også i at børnene hele tiden holdt øje med denne træstup for at se om musene stadig var dernede.

Det skal lige siges at det var små markmus vi fandt, og de var utrolig søde.














tirsdag den 1. oktober 2013

Fra jord til bord

Som pædagog synes jeg at det er vigtigt at lærer børn årstiderne at kende, og for at hjælpe med det kan man altid ty til madlavning. De lærer herved også at man kan lave meget mad selv og ikke kun gå i supermarkedet og tage ned fra hylderne hvad man skal bruge.

Jeg har derfor valgt at lave kogt æblegrød som er mit indput til vores gruppeopgave. det er lavet af nedfaldsæbler, så børn også har en mulighed for at hjælpe til med at samle dem og derved få en gog oplevelse ud af hele processen.